Wie zijn wij?

Rosreco Nederland BV is sinds 1989 specialist in gebruikte koelapparatuur

Ons bedrijf wordt geleid door Wim Ros.

 

In 1989, na meer dan 25 jaar in de koel-'business' ( o.a. bij Carrier en Trane) is Wim Ros zijn eigen bedrijf gestart.

Te vaak zag hij nog goed functionerende apparatuur naar het oud-ijzer gaan.

Hij is een bedrijf begonnen dat deze gebruikte machines in- en verkocht, maar ook verhuurde. Hij was de grondlegger van de verhuurbedrijven 'Coolease' en later ook van 'Recool'.  Coolease verkocht hij in 1995 aan Aggreko en in 1997 werd ook Recool verkocht.

Beide bedrijven werden te groot voor onze organisatie.

Wij zijn hierna verder gegaan met de in- en verkoop van gebruikte koelapparatuur en onderdelen.

Als eerste bedrijf in Europa heeft Rosreco Nederland BV zich toegespitst op verhuur en in-en verkoop van gebruikte waterkoelmachines en onderdelen.

 

Onze toeleveranciers:

Veel bedrijven met nog goed werkende apparatuur, maar bijvoorbeeld met een te kleine capaciteit koelvermogen, bieden hun installatie aan. Daar waar men anders hoge afvoerkosten betaalt en met pijn in hun hart een nog goed functionerende koelinstallatie moet laten verschroten, kan men Rosreco benaderen, waarna wij de installatie een nieuw leven bieden.

Natuurlijk telt hier ook mee dat geld ontvangen beter is dan veel geld betalen voor de afvoer!!

De installatie wordt bij ons opgeslagen, nagelopen, indien nodig opgeknapt, waarna de installatie voor onze klanten weer 'de gebruikte koeloplossing' kan zijn.

 

Onze klanten:

Onze klanten komen van over de hele wereld, Rosreco heeft een groot afzetgebied in het buitenland.

Ook binnen Nederland kent men de weg naar Rosreco als men op zoek is naar budgetvriendelijke koelapparatuur.

 

Veel mensen zweren bij een gebruikte auto. Berekeningen wijzen keer op keer uit dat een gebruikte auto financieel aantrekkelijk is.

Je mist misschien het nieuwste model en de modernste snufjes, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door het financiŽle voordeel.

Zelfs tellen tegenwoordig de onderhoud- en reparatiekosten bijna geen rol meer dankzij de toegenomen betrouwbaarheid en de verplichte APK-keuringen.

Bij koelapparatuur komt de vraag naar gebruikt misschien minder snel bij u op. Toch is het vergelijk met de auto heel reŽel.

Tegenwoordig is er nauwelijks slechte koelapparatuur meer, mede door de strikte bepalingen van de nieuwe milieuwetgeving. (STEK-RLK)

Het onderhoud is vanaf dag 1 frequent en zorgvuldig.

De relatief hoge aanschafprijs van een nieuwe installatie is regelmatig de reden van het uitstellen van de eigenlijk zo nodige investering in goed passende koeling.

De vraag naar gebruikt zou ook bij u dus in dit geval bij u op kunnen komen.

 

Hoe wij werken:

Als wij een machine binnen krijgen, wordt deze door ons nagekeken en getest.

Wij geven er de voorkeur aan om machine of onderdeel te verkopen 'as is', om onze lage prijzen  te handhaven.

Door het testen en de meegeleverde logboeken hebben wij een compleet beeld van de machines.

We hebben veel vervangende onderdelen, die met een machine meegeleverd worden op het moment dat een onderdeel in twijfelachtige staat verkeerd.

 

Garantie/vervanging:

In de 3 maanden na de leverdatum van de machine worden defecte onderdelen door ons vervangen. Wij hebben een enorme voorraad vervangende onderdelen waaruit wij snel kunnen leveren.

Dit ten aller tijden in nauw overleg en uiteraard uitsluitend in geval van goede zorg en naar behoren gebruiken van de installatie. Verder mogen de kosten van vervangende onderdelen c.q. arbeidsloon, anders dan door ons uitgevoerd, nooit hoger zijn dan een derde deel van het verkoopbedrag van de geleverde machine. Er is ook nog de mogelijkheid een andere machine te leveren.

Vervolgschade kan nooit verhaald worden op Rosreco, evenals de kosten die u gemaakt heeft zonder overleg met Rosreco.

 

De prijzen van de machine/onderdelen zijn 'as is'.

Op de specificatie van de machine (klik daarvoor op de foto op de voorraadlijst) staat altijd onderaan vermeld als er onderdelen zwak of defect zijn, zodat u op de hoogte bent van de staat waarin de machine zich bevindt.

U bent degene die bepaald of een installatie/onderdeel geschikt is voor de toepassing waarvoor u hem wilt gebruiken.

Wij zullen u hierbij uiteraard zo uitgebreid mogelijk adviseren.

 

Onze website wordt bijgewerkt op het moment dat er een verandering heeft plaatsgevonden op de voorraad, zodat u altijd een up-to-date overzicht heeft.

 

Gebruikte koel-apparatuur kan een aantrekkelijke oplossing zijn!

       

Laden van machines